5 neistina o trajnoj epilaciji

5 neistina o trajnoj epilaciji

postavljeno u: Aktuelnosti, Usluge | 0

U savremeno doba, popularnost laserskog uklanjanja dlaka ne samo da nema tendenciju opadanja, nego je prisutan enorman rast.
U ovom tekstu ćemo vam predočiti sve činjenice vezane za trajnu epilaciju, a razotkriti sve neistine koje je sad već višegodišnja praksa, osporila.

Trendovi lepote su promenjivi, ali ono što je za 2020 godinu tipično je da je prioritetan izbor načina uklanjanja dlačica sa tela i lica, upravo putem lasera.

S obzirom da je prisutan rastući trend i kod muškaraca i kod žena koji traže dugoročno rešenje za problem neželjenih dlačica, trajna epilacija laserom se nameće kao najdelotvorniji izbor.

U nastavku ćemo vam navesti 5 najvećih neistina o laserskoj epilaciji.

1. Lasersko otklanjanje dlaka boli
Iako su prvobitni laseri zaista izazivali bol, na našu sreću razvoj tehnologije se nastavio, te su laseri koji su proizvedeni nakon 2010g. uistinu bezbolni. U slučaju da vam je prag bola ekstremno nizak, eventualno šta možete da osetite je blago peckanje. Ali i za takve klijente postoji rešenje – u vidu anestetik krema.

2. Lasersko otklanjanje dlaka traje čitavu večnost
Ovo zavisi od veličine područja koje se tretira, mada najčešće lasersko otklanjanje dlačica na jednom području ne traje duže od 30 minuta.

Lasersko otklanjanje dlačica, posmatrano dugoročno, može da vam uštedi dosta vremena koje ste bili primorani da izdvajate za dugotrajne sesije brijanja, a na koje ćete sad moći zaboraviti.

3. Lasersko otklanjanje dlaka ne deluje na tamnoj koži
Tačno je da laseri najbolje deluju na ljudima sa svetlijim tonovima kože. Međutim laseri novijih generacija kao što je SPL vrlo dobro „rade posao“ i na ljudima sa tamnijim tonovima kože.

4. Lasersko uklanjanje dlaka je skupo
Laserski tretman su danas mnogo pristupačniji nego što je to nekada bio slučaj.
Iako su u startu skuplji od tradicionalnih metoda uklanjanja dlačica, ukoliko se uporede efekti i učestalost ponavljanja tretmana – laserska epilacija je isplativija posmatrano na duži rok.

5. Lasersko uklanjanje dlaka traje zauvek
Ovaj mit je previše dobar da bi bio istinit. Iako lasersko uklanjanje dlaka nakon nekoliko tretmana može rezultirati rapidnim smanjenjem rasta dlaka, folikuli dlaka se ne uništavaju. S obzirom da nisu uništeni, to znači da još uvek postoji šansa da se obnovi tj ponovo pokrene rast dlaka.
Međutim, ti preostali folikuli definitivno stvaraju drastično manje dlaka nego pre početka prvog tretmana.
Zaključujemo, smanjenje rasta dlaka laserskom epilacijom može se nazvati dugotrajnim ukoliko se tretman s vremena na vreme ponovi – tokom prve godine 2 puta, tokom druge godine jednom, a posle treće godine i ređe.

Sve u svemu, verujem da ste nakon čitanja ovog teksta, ako ne ubeđeni, onda veoma sigurni u pozitivne efekte trajne epilacije kao savremene metode čija popularnost eksponencijalno raste iz godine u godinu.

Cene po 1 tretmanu trajne epilacije u našem salonu, možete pogledati na linku: https://slimline.rs/sr/usluge/